Що таке ,,Молекулярна кухня"?
Поняття ,,кулінарія" та ,,гастрономія" на сьогоднішній день розповсюджені по всім куточкам світу. Та в кожному регіоні вони відрізняються...
На початку 1900-их років кухарі-експериментатори започаткували нову течію в кулінарії - ,,МОЛЕКУЛЯРНУ КУХНЮ". Її створення та освоєння серед людей має дуже довгу та цікаву історію..Саме ця тенденція перевернула світ в уявленні про звичайне куховарство і продовжує розвиватися й дивувати своїми можливостями й дотепер...
Якщо ви вважаєте, що приготування їжі даним способом бере початок з часів алхіміків - то ви праві! Та якщо вам здається що там наявні такі ж дивні методи приготування - то ви помиляєтеся!
Молекулярна кухня - це кардинальні зміни в вигляді та текстурі страви, це можливість за допомогою сучасних нанотехнологій розкласти будь-який продукт на молекули, створити унікальне смакове поєднання, або ж надати страві неповторної форми... Ця осучаснена гастрономія, не принесе жодної шкоди людському організму, оскільки навіть не дивлячись на величезну кількість фізико-хімічних процесів і перетворень зі складовими страви - її смак залишиться незмінним.Якщо звичайна людина, без базових знань про неї, побачить будь-який молекулярний рецепт - вона дуже здивується, оскільки навіть те, що ми вже звикли готувати вдома зі звичайних продуктів, молекулярні кухарі готують абсолютно інакше!
На сьогоднішній день ця сучасна течія в кулінарії досягла великих успіхів і знайшла прихисток в майже всіх країнах світу. Ресторани, які пропагують приготування страв таким способом мають колосальний успіх! Люди звідусіль їдуть, заради того, щоб хоча б раз в житті скуштувати страву, приготовану кухарями за новими техніками молекулярної кухні...
Немає коментарів:
Дописати коментар