Зелений бісквітний торт − інгредієнти:
для бісквіта:
- 3 яйця,
- 3 ст. ложки пшеничного борошна,
- 2 ст. ложки мигдального борошна,
- 50 мл 20%-х вершків,
- 3 ст. ложки цукру,
- 2 ч. ложки зеленого чаю (матча),
- 2 краплі ванільного екстракту,
- 1 ч. ложка розпушувача,
для крему:
- 50 г вершкового масла,
- 250 г вершкового сиру,
- 100 г цукрової пудри.
Зелений бісквітний торт − приготування:
- Відокрем жовтки від білків. Жовтки збий із половиною цукру до білої піни. Додай вершки і ванільний екстракт і продовжуй збивати.
- Білки збий із цукром до стійких піків.
- Змішай просіяне пшеничне і мигдалеве борошно з розпушувачем і порошком зеленого чаю, додай до жовтків і гарненько перемішай.
- Акуратно перемішуючи, кількома порціями введи в масу збиті білки, щоб вийшло однорідне тісто.
- Вилий тісто в змащену маслом форму для випічки і відправ у розігріту до 180°С духовку на 20 хвилин. Готовність бісквіта можна перевірити дерев'яною паличкою − якщо вона суха, бісквіт готовий.
- Приготуй крем для бісквітного торта. Для цього збий міксером м'яке вершкове масло з сиром і цукровою пудрою. Постав крем у холодильник на 1 годину.
- Повністю остуди бісквіт і потім дістань із форми. Розріж бісквіт уздовж на 2 або 3 частини.
- На широке блюдо виклади перший корж, змасти його шаром крему. Накрий наступним коржем і також змасти кремом. Так збери весь торт, змастивши його зверху і з боків кремом.
- Прикрась бісквітний торт за бажанням, наприклад, посип зеленим чаєм, змішаним із цукровою пудрою, або зроби з крему прикраси.
Смачного!

Немає коментарів:
Дописати коментар